Toroslar Belediyesi CHP’ye geçince, SGK’nın aklına yıllardır biriken borçlar geldi , icra tehdidinde bulundu

Toroslar Belediyesi CHP’ye geçince, SGK’nın aklına yıllardır biriken borçlar geldi , icra tehdidinde bulundu
Toroslar Belediyesini MHP'li başkan 719.772.306.00TL borçla devretti. CHP'li yeni belediye başkan Yılmaz, göreve gelir gelmez SGK'dan icra tehdidiyle karşı karşıya kaldı. Belediyenin ciddi borç sorunları ve yönetim açıkları ortaya çıktı.

Toroslar Belediyesi’ni MHP’li başkan 719.772.306.00TL borçla bıraktı iddiası

MERSİN- BEKİR ŞAHİN: Seçimleri büyük farkla kazanan Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, belediyenin SGK, yıllardır biriken ödenmeyen borçları için seçimden hemen 15 gün sonra, arayıp icra takibi başlatacaklarını ifade ettikerini belirterek, “Yılların biriken borcu SGK’nın bugüne kadar hiç aklına gelmiyor, ama biz belediyeyi kazandıktan 15 gün sonra borçtan dolayı icra takibi başlatacaklarını ifade ediyorlar. Bu 15 günlük borç değil ki. Şimdiye kadar neredeydiniz. Kasada ise 14 bin 500 tl para var” diye konuştu. Başkan Yılmaz devraldıkları belediyenin 719.772.306.00.Türk Lira borcu olduğunu belirterek, her şeye rağmen halka hizmet etmekten geri kalmayacaklarına vurgu yaptı.

Toroslar Belediyesi'ni 5 yıllık ANAP ve 25 yıllık MHP döneminde, yani 30 yıl sonra sağ partilerden, 31 Mart yerel seçimlerini yüzde 47 oy ile kazanarak en yakın rakibi MHP adayına yüzde 8 civarında fark atan CHP adayı Abdurahman Yıldız, Toroslar halkının köy görünümlü ilçe olmaktan kurtulmak için kötü gidişe 31 Martta son verdiğini açıkladı. Yıldız, kısa süre içinde ilçenin önceliklerine göre bütün sorunları çözerek, Toroslar Belediyesini tıkır tıkır her alanda işleyen ve çalışan bir belediye haline getireceklerine vurgu yaptı.

BELEDİYENİN KAYNAKLARI HALKA HİZMET OLARAK KULLANILMAMIŞ

Belediyenin yüklü miktardaki borcunu binaya asan aynı zamanda belediyenin internet sitesinden de paylaşan sol kesimin ortak adayı alarak seçime CHP çatısı altında katılarak kazanan belediye başkanı Yıldız, Toroslar Belediyesi’nin bir sistemle değil, sistemsizlikle yönetilmeye çalışıldığını, bunun da faturasının halka kesildiğini açıkladı. Başkan Yıldız, Toroslar ’da yerel demokrasiyi kuracaklarını ve oluşturulacak bütçenin de halkın bütçesi olacağını yani halka hizmet için kullanacaklarını belirterek, “Adaylığımız sürecinde sıkça bahsettiğimiz Toroslarda yaşayanlar öncelikle standart belediyecilik hizmetlerinden yoksun kalması başta olmak üzere, kamu maliyesi hizmete dönük kullanılmamıştır. Göreve geldiğimiz günden buyana yaptığımız araştırmalar ile tüm belediyenin detaylı bir röntgenini çektik. Üzülerek söylüyorum ki tespitini yaptığımız konular bizi doğru ve haklı çıkarmıştır” diye konuştu.  Toroslar Belediyesine ait gayrimenkullerin satışından elde edilen gelirlerin Torosların hizmetine gitmediği iddiasında bulunan Başkan Yıldız, “ Toroslar halkı olarak bizler burada hem malımızdan hem hizmetten olmuşuz.” dedi. www.yenicizgihaber.com

TOROSLARA YILLARDIR DOKUNMAYA SGK, CHPLİ BAŞKAN GELİNCE BORÇLAR İÇİN HACİZ KOYMAK İSTİYOR

Toroslar Belediye Başkanı Yıldız, belediyenin içinde bulunduğu borç durumunu özet olarak şöyle açıkladı

“Bir avukat geldi, 'bu koltuklara haciz koyduk, borcu ödenmedi' dedi. 'Evraka bakalım ödeyelim' dedim, avukat ortadan kayboldu. Bu belediyeye kimin nereden satın aldığı, kim adına satın aldığı belli olmayan bir dünya emtia girmiş çıkmış.

Seçimden üç ay önce belediye 35 milyon TL kredi kullanmış. Bu paranın nerede kullanıldığını bilmiyoruz. Şu an bu para için belediye olarak 75 milyon TL ödeyeceğiz. Bu facia değil mi?

308 milyon TL dolayında cari borcumuz var. Çoğu kalemler kafamda soru işaretleri yarattı. Çoğu da zaten icraya verilmiş belediyeyi.

SGK’ye 20 milyon 750 bin civarı birikmiş çok ciddi borç var. Borçlar yapılandırılmış, yeni borçlar eklenmiş. Onlarca yıl devam etmiş bu. SGK’nin aklına bu borçları takip etmek gelmemiş. Ne zaman ki 31 Mart seçimleri yapıldı, aradan 15 gün geçti SGK’den bizi aradılar, 'borçlarınızı ödeyin yoksa icra takibi yapacağız'. Kardeşim bu 15 günlük borç değil ki. Sen iki senedir alacağının peşine düşmemişsin, ne zaman ki belediye başkanı değişti, birilerinin aklına borcunun peşine düşmek geldi. Mali İşler Müdüründen kasanın durumunu sordum. 14 bin 500 TL paramız var. Ciddi maddi güçlük çeken bir belediyeyiz. Ama bu sürgit böyle gitmeyecek. Toroslar Belediyesi güçlü bir belediye. İki yıl önceki asfaltın parasını 10 milyon TL olarak ödüyoruz, hacizler hariç.”  

BORÇ PANKARTI BELEDİYE BİNASINA ASILDI

Toroslar Belediyesinin borç durumunu gösteren dev pankart belediye binasına asıldı.

Metrelerce uzunluğundaki pankarttaki bilgilere göre belediyenin 9 milyon 400 bin TL vergi borcu, 20 milyon 750 bin TL SGK prim borcu, 74 milyon TL banka kredi borcu, 304 milyon TL cari borç, 2 milyon 740 bin TL personel tazminat ve ikramiye borcu bulunuyor.

Belediye şirketinin 16 milyon 851 bin TL vergi borcu, 11 milyon 500 bin TL kıdem tazminatları borcu, 3 milyon TL sermaye artırım borçları bu döneme kalmış.

SORUNLARIDA, HİZMETİ DE HALKLA BİRLİKTE ÇÖZECEĞİZ

Başkan Yıldız, “Şartlar ne olursa olsun, Toroslar halkı için, Toroslar halkı ile birlikte bütün sorunların altından kalkabileceğimizi bilmemiz ve yüzü gülen, nefes alan Torosları hep birlikte inşa edeceğimize olan inancımızın var olduğudur. Nitekim bunu da başardık. Göreve başladığım ilk gün yayınladığım genelge tüm belediye birimlerinde tasarruf tedbirlerini hayata geçirdik.” dedi.

TOROSLAR MERSİNİN CAZİBE MERKEZİ OLACAK

Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız,  “Yeni dönemde halkımıza çağrım, artık siyasi hamasete kulak asmadan, milli ve dini duyguların siyasi malzeme yapılmasına göz yummadan, ileriki dönemlerde Toroslar halkı ile birlikte yaratacağımız yenilikçi, modern, erişilebilir ve gerçekten Mersin’de cazibe merkezi haline gelecek yüzü gülen, nefes alan Toroslar projelerimize odaklanmalarını istiyorum” diye konuştu.

BELEDİYE OLARAK TASARRUF TEDBİRİ KARARI ALINDI

Tasarruf ile ilgili araç kiralamalarının sözleşmelerinin yenilenmediğini böylece %35 oranında akaryakıt tasarrufu edildiğini,  söyleyen Başkan Yıldız, personel ve işçilerle ilgili yapılan tasarrufu da şöyle anlattı. “ Belediyemiz personel yapısında bulunan yüksek birikme nedeniyle personel maaş toplamı, Toroslar Belediyesi’nin İller Bankası’ndan gelen ilçe payının neredeyse %70’inin üzerine çıkmıştı. Başta işe gelmeyip maaş alanların tespiti, son altı ayda kamuoyunun vicdanına bıraktığımız saiklerle işe alınan personelin iş akitlerinin feshi ve emeklilikleri gerçekleşen personelle birlikte Belediye giderlerinden şimdilik azaltıldı.” dedi.   www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.