Akşener'in 'mertçe cinayet' sözlerine bir tepkide CHP den geldi

Akşener'in 'mertçe cinayet' sözlerine bir tepkide CHP den geldi
Akşener'in 'mertçe cinayet' sözlerine bir tepkide CHP den geldi

 

 

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, Gaffar Okkan ve Uğur Mumcu'yu andıktan sonra İYİ Parti Lideri Meral Akşener'in 'mertçe cinayet' sözlerine, "Cinayetin, suikastın mertçesi olmaz" diyerek tepki verdi.

 

 

CHP, MYK toplantısı arasında basına açıklama yapan parti sözcüsü Deniz Yücel İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in  “Geçmişte siyasi cinayetlere tanık olduk ama mertçeydi, hiçbirimiz korkmazdık”  sözleri hakkında, "Bu cümleyi söyleyebilecek noktaya gelmek inanın çok korkunç. Cinayetin, suikastın mertçesi olmaz" diye konuştu.

 

 

CHP Sözcüsü Yücel, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin 'Kılıçdaroğlu ekibi tasfiye ediliyor" deyip istifa etmesi hakkında da, "Sayın Kılıçdaroğlu'na yakınlık veya uzaklıkla ilgili bir kriter asla söz konusu değildir" cümlelerini kurdu.

 

 

Deniz Yücel, Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın yeniden Hatay aday gösterilmesi ile ilgili gelen tepkilerden sonra geri çekilmesine ilişkin bir görüşmenin MYK'de konuşulmadığını açıkladı. 

 

 

Yücel, İzmir adaylarındaki belirsizliklerle ilgili olaraktan, "İzmir büyükşehir ve ilçe adaylarının açıklanmamasının sebebi, titizlikle çalışma yapılmasıdır. Herhangi bir çatışma söz konusu değil" dedi.

 

 

DEM Parti'nin büyükşehirdeki olası adayları hakkında da CHP Sözcüsü Deniz Yücel, "DEM Parti TBMM'de temsil edilen bir parti. Nerden aday çıkarır, çıkarmaz kendi kararlarıdır" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.