CHP Lideri Kılıçdaroğlu Toroslar’ın zirvesinde; “Yörüküm” dedi

CHP Lideri Kılıçdaroğlu Toroslar’ın zirvesinde; “Yörüküm”  dedi
Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız’ın ev sahipliğinde bu yıl 2.si gerçekleştirilen 2. Kardeş Göçerler Yörük Etkinliği siyasi mesajlara sahne olurken, Kılıçdaroğlu'nun Yörük oduğunuda ilk kez duyurmuş oldu.

Torosların zirvesinde büyük buluşma

BEKİR ŞAHİN

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katıldığı 2. Kardeş Göçerler Yörük Etkinliği’nde, on binlerce kişi bir araya geldi. Şekerçeşme Mevkii’nde düzenlenen etkinlik, temsili Yörük göçü ile başladı.

toroslarin-zirvesinde-buyuk-bulusma-5.jpeg

Mersin’de Toroslar’ın 1550 rakımlı yaylası Tırtar, Yörük kültürünün coşkusuna ev sahipliği yapıyor. Toroslar Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Kardeş Göçerler Yörük Etkinliği, Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelen Yörük, Göçer ve Koçerleri on binlerce vatandaşla buluşturdu.

Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız’ın ev sahipliğindeki etkinliğe CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcıları Müslim Sarı, Nevaf Bilek, Adnan Demirci, Orhan Sarıbal, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, ile birlikte hareket eden CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, CHP Mersin İl Başkanı Koral Ömür, CHP Adana İl Başkanı Orhan Bayram, CHP Mersin Gençlik Kolları Başkanı Okan Süleyman Kaya, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Aydıncık Belediye Başkanı Özkan Kılıçarpa, Silifke Belediye Başkanvekili Oğuzhan Kökten, ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri, oda başkanları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Yörük derneklerinin temsilcileri, mahalle muhtarları ile çok sayıda yurttaş katılım sağladı.

toroslarin-zirvesinde-buyuk-bulusma-8.jpeg

PUŞİLER TAKILDI, YÖRÜK GÖÇÜ BAŞLADI

Mersin şehir merkezine yaklaşık 50 kilometre uzaklıkta ve 1150 rakımlı Tırtar Şeker Çeşme’de düzenlenen göç yürüyüşü, Yörüklerin yüzyıllardır sürdürdüğü kadim yolculuğu yeniden canlandırdı.

YÖRÜK ETKİNLİĞİNDE KILIÇDAROĞLU ÖNEMLİ MESAJ VARDI

Etkinlik Göç duasıyla başladı, yörükler etkinlik kapsamındaki yürüyüşe develer ve geleneksel kıyafetlerle katıldı. Dikkat çeken bu görüntüler katılımcılardan büyük alkışlar aldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kent protokolü ve binlerce vatandaşın eşlik ettiği yürüyüş, renkli görüntülere sahne oldu.

Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız da yürüyüş boyunca vatandaşları ve etkinliğe katılan Yörükleri selamladı. Etkinlik öncesinde katılımcılara, Türk kültürünün geleneksel simgelerinden biri olan puşi dağıtıldı. Puşilerini takan vatandaşlar, Yörük göçüne eşlik ederek etkinlik alanına kadar yürüdü.

Mersin Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla gerçekleştirilen etkinlik alanına vatandaşlar, kentin dört bir yanından ücretsiz servislerle taşındı.

YÖRÜK KÜLTÜRÜ İKİ GÜN BOYUNCA YAŞATILACAK

İki gün sürecek etkinlik boyunca kıl çadırları, yöresel lezzetler, konserler, geleneksel müzikler ve halk oyunlarıyla Yörük kültürünün farklı yönleri ziyaretçilerle buluşacak. Etkinlik, Yörük kültürünün geçmişten geleceğe taşındığı büyük bir kültür buluşması olarak öne çıktı. (HABER MERKEZİ) www.yenicizgihaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.