DEM Parti Mersin’de seçime iddialı hazırlanıyor, taşlar yerinde oynayacak

DEM Parti Mersin’de seçime iddialı hazırlanıyor, taşlar yerinde oynayacak
DEM Parti Mersin’de seçime iddialı hazırlanıyor, taşlar yerinde oynayacak

 

DEM Parti Mersin’de seçime iddialı hazırlanıyor, taşlar yerinde oynayacak

 

 

MERSİN- BEKİR ŞAHİN: DEM Parti Mersin’de 2019 yerel seçimlerinde az farkla kaybettiği Akdeniz İlçe Belediyesini yeniden kazanmak için çalışmasını yoğunlaştırdı. Yapılan ön seçimde yüksek oyla ilk sırada gelen Akdeniz Belediye Eş Başkan Adayları Nuriye Arslan ve Hoşyar Sarıyıldız, Diyarbakır’daki aday tanıtım toplantısına katıldı.

 

 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti)  Diyarbakır'da önceki gün 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde 3’ü büyükşehir olmak üzere 96 merkezin belediye eş başkanlarını açıkladı. 

 

 

DEM Parti Mersin İl Örgütü, Diyarbakır’da yapılan aday tanıtım toplantısından dönen Akdeniz Belediye Eş Başkanları Nuriye Arslan ve Hoşyar Sarıyıldız’ı kent girişinde karşıladı. Eş Başkan adaylarını DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan, DEM Parti İl Eş Başkanları Bedriye Kuş, Reşat Aşan, ilçe eş başkanları ve yöneticileri, bazı demokratik kitle örgütü temsilcileri ile çok sayıda parti üyesi karşıladı.

 

 

DEM Parti Akdeniz İlçe Binası önünde halkla buluşan eş başkan adayları ve il eş başkanları partililere hitaben kısa konuşmalar yaparak seçim startını verdiler.

 

 

DEM PARTİ SEÇİM STARTINI VERDİ

Burada açıklama yapan DEM Parti Mersin İl Eşbaşkanı Reşat Aşan ve DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan, seçim çalışmalarının startını verdiklerini belirterek, kayyım atanan belediyeleri geri alacaklarının mesajını verdi.

İl Eşbaşkanı Reşat Aşan; “Yerel yönetimlerde toplumun her kesimini kucaklayan demokratik,  katılımcı ve eşitlikçi bir anlayışı hayata geçirmek için, yerel yönetimlerin demokratikleşmesi ve halkın yönetimde etkin bir şekilde yer alması için seçim çalışmalarımıza başlamış olduk. Mahalle mahalle, sokak sokak gezip halkımızı dinleyeceğiz, sorunlarını dinleyeceğiz ve çözüm önerilerimizi paylaşacağız. Biz hazırız. 31 Mart’ta Akdeniz’i birlikte kazanacağız birlikte yöneteceğiz” dedi. www.yenicizgihaber.com 

 

 

Akdeniz Belediye Eş Başkan adayı Nuriye Aslan, “Coşkumuzu Botan’dan, Amed’den aldık Akdeniz’e taşıdık. Coşkuyla, direnişle, mücadeleyle 31 Mart’a yürüyoruz” diye ifade etti.

 

 

Eş Başkan Adayı Hoşyar Sarıyıldız ise “Biz halkımızın arasında, halkımızla birlikte halkımızın iradesine sahip çıkacağız. Kayyum politikalarıyla halkımızın iradesini gasp eden faşizme karşı en güçlü cevabı seçim günü vereceğiz” dedi.

 

 

DEM Parti İl Eş Başkanı Reşat Aşan, Akdeniz Belediyesi’ni alabilecek motivasyona, örgütlülüğe sahip olduklarını belirterek, belediyeyi 31 Mart’ta büyük bir farkla alacaklarını dile getirdi.

 

 

Milletvekili Ali Bozan ise tüm yurttaşlara seçim çalışmalarına katılmaları yönünde çağrıda bulundu.

 

 

Kitle daha sonra Çukurova Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (Çukurova TUAY-DER) tarafından başlatılan Adalet Nöbeti eylemine katıldı.  Buradaki konuşmaların ardından şarkılar eşliğinde partililer halay sekti daha sonra dağıldılar. www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.