Ekrem İmamoğlu hastaneye kaldırıldı, kamuoyunda endişe yaratan gelişme
İSTANBUL - Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Ekrem İmamoğlu, yaşadığı şiddetli bel ve eklem ağrısı sebebiyle Silivri Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. İmamoğlu tedavi ve tetkiklerin ardından cezaevine geri götürüldü.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, İstanbul Büyükşehir Belediyesi 'ne (İBB) yönelik başlattığı yolsuzluk soruşturması, Türkiye'nin gündemine oturdu.
Soruşturma kapsamında kendisine belediye içinde bir rüşvet ve yolsuzluk ağı kurduğu öne sürülen Ekrem İmamoğlu, 23 Mart'ta tutuklanarak Silivri'deki Marmara Ceza İnfaz Kurumu'na gönderildi.
Hastanelik oldu
Dört aydır cezaevinde bulunan İmamoğlu, bugün sabah saatlerinde rahatsızlandı.
Cezaevine geri gönderildi
Silivri Devlet Hastanesi'ne sevk edilen İmamoğlu'nun şikayetinin, şiddetli bel ve eklem ağrısı olduğu öğrenildi.
Muayene işlemlerinin tamamlanmasının ardından İmamoğlu, aynı gün içinde yeniden Marmara Cezaevi'ne götürüldü.
İmamoğlu’nun sağlık durumuyla ilgili resmi bir açıklama henüz yapılmadı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından İBB’ye yönelik yürütülen yolsuzluk soruşturması kapsamında, Ekrem İmamoğlu ve beraberindeki 90’dan fazla kişi 19 Mart 2025 tarihinde gözaltına alınmıştı. Soruşturmada, İmamoğlu’na “suç örgütü kurmak ve yönetmek”, “rüşvet almak”, “irtikap”, “hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetmek” ve “ihaleye fesat karıştırmak” suçlamaları yöneltilmişti.
23 Mart 2025 tarihinde nöbetçi sulh ceza hakimliği, İmamoğlu’nun bu suçlamalar doğrultusunda tutuklanmasına karar vermiş, ancak “silahlı terör örgütüne yardım etme” suçlamasından tutuklama talebi reddedilmişti. Soruşturma kapsamında toplam 48 kişi tutuklanırken, 41 kişi hakkında adli kontrol tedbiri uygulanmıştı.
xxxx YENİ ÇİZGİ HABER'den xxxx
Kıymeti takipçilerimiz lütfen paylaştığımız haberleri, köşe yazılarını, sadece okuyup geçmeyiniz, beğeni, yorum ve paylaşım yapmanızı rica ediyoruz. Sosyal medya hesaplarımızdan bizi takip etmeyi unutmayınız. Desteğiniz için teşekkür ederiz.
Yeni Çizgi Haber Gazetemizin; Web Sayfa ve sosyal medya hesapları şunlar;
https://www.yenicizgihaber.com/
https://www.facebook.com/profile.php?id=61564912765480
https://www.facebook.com/yenicizgihaber
https://x.com/yenicizgigazete

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.