HDP İl Eş Başkanı Binici: Oy kaybının birçok nedeni var

HDP İl Eş Başkanı Binici: Oy kaybının birçok nedeni var
HDP İl Eş Başkanı Binici: Oy kaybının birçok nedeni var

GAZİANTEP- BEKİR ŞAHİN: Emek ve Özgürlük İttifakı’nda yer alan HDP Gaziantep İl Eş başkanı Avni Binici, seçime katıldıkları Yeşil Sol Parti ile elde ettikleri oy, bekledikleri oranda olmadığını belirterek, “Elbette bunun birçok nedeni var, bunları ilerde kendi içimizde tartışıp konuşacağız, özeleştirilerimizi yapacağız. Ama şimdi öncelikli hedefimiz 28 Mayıs’a odaklanmak. Tek adam rejimini, ikinci turda tarihin çöplüğüne gömmek için çalışacağız” dedi.

 

14 Mayıs 2023 tarihinde yapılan 13. Cumhurbaşkanlığı seçimi ile 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimine Emek ve Özgürlük İttifakı olarak Yeşil Sol Parti çatısı altında katılan ve ittifakın öncüsü ve güçlü ismi HDP Gaziantep İl Eş Başkanı Avni Binici yeni çizgi gazetesinin sorularını yanıtladı.

 

LİSTELER ÖNEMLİ ETKEN OLDU

HDP İl Eş Başkanı Binici, Gaziantep’te en az 3 milletvekili çıkarmayı hedeflediklerini fakat bir milletvekili kazanabildiklerini belirterek şöyle devam etti:

 

 “Elbette bunun birçok nedeni var. HDP hakkında kapatma davası açılarak baskı altına alınması, seçime HDP yerine Yeşil Sol Parti ile katılma, milletvekili liste sıralaması, ekonomik siyasal baskılar, gözaltılar, seçmene yönelik tehditler, Vatan Partisi paravan şirket gibi kullanılarak bizim seçmenlerin oy kullanmalarının engellenmesi gibi nedenler istediğimiz sonuca ulaşmaya engel oldu. Fakat bizler kendi içimizde gerekli özeleştirimizi yaparak seçmenimizle yolumuza, mücadelemize devam edeceğiz” diye ifade etti.

 

SİSTEMDE EN ÇOK BİZİM SEÇMEN ZARAR GÖRÜYOR BU NEDENLE SANDIĞA GİDER OYLARINI KULLANIRLAR

Şuan önceliklerinin Cumhurbaşkanlığı seçimine odaklanıp tek adam rejimini göndermek olduğu, bunun için seçmenleri bilinçlendirip sandığa gitmeleri için çalışmaları aralıksız yapmak olduğunu söyleyen Avni Binici, “Parti olarak 2. tur seçime yönelik çalışmamız aralıksız sürüyor. 14 Mayıs’ta sandığa gitmeyen HDP seçmeni 28 Mayısta mutlaka sandığa gidecektir biz buna inanıyoruz. Çünkü mevcut sistemde en çok zarar gören, mağdur edilen Kürt halkıdır. Bizim seçmenlerimizdir. Bu seçim bir parti olayı değil, bir sistem, bir rejim sorunu için karar verme günü olacak” dedi.  www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.