İş insanı Ayhan Tiryaki, CHP PM üyeliğine aday
ANIL ŞAHİN
GAZİANTEP- Cumhuriyet Halk Partisi’nin 28–30 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek Büyük Kurultayına parti çevresinde hazırlıklar sürüyor. Gaziantep iş ve siyaset dünyasının yakından tanıdığı isimlerden USİAD yönetim kurulu üyesi Ayhan Tiryaki, CHP Parti Meclisi (PM) Üyeliğine aday olduğunu açıkladı.
İşinsanı Ayhan Tiryaki kurultayda İlke ve Demokrasi Hareketi’nin “Anahtar Liste”si üzerinden PM üyeliği yarışına katılacağı öğrenilirken, parti örgütü içerisinden de isminin dolaşması sürece haraketlilik kattı.
Partililer, Tiryaki’nin iş dünyasındaki tecrübesi ve sivil toplum örgütlerinde görev alması, buralarda aktif çalışmaları Parti Meclisi’ne önemli katkılar sağlayacağı görüşündeler.
Bu nedenle Gaziantep’te güçlü bir taban desteğine sahip olan Tiryaki’nin PM adaylığı yankı uyandırdı.
CHP PM Üyeliğine aday olan Tiryaki, CHP’nin köklü mirasına ve Türkiye’nin geleceğine olan inancını vurgulayarak,“Yenilikçi, kapsayıcı ve çözüm odaklı bir anlayışla Parti Meclisi’nde görev almak istiyorum. Kurultay sürecinde delegelerimizle birebir temas kurarak, ekonomik kalkınma, üretim politikaları ve toplumsal dayanışmaya ilişkin düşünce ev önerilerimi paylaşacağım. Türkiye’nini içerisinde bulunduğu kriz ortada bu durumda bende siyasi arenada elimi taşın altına koymak istiyorum. Takdir delegelerimizindir.” diye konuştu.
İş insanı Ayhan Tiryaki, geçmişte uzun yıllar Gaziantep Ticaret Odası Meclisi ve Yönetim Kurulu üyeliklerinde görev aldı. Aynı zamanda Atatürkçü Düşünce Derneği’nde Genel Yönetim Kurulu Üyeliği, Güneydoğu Anadolu Bölge Sorumluluğu, Şube Kurucu Üyeliği ve beş dönem Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu. Ulusal İş Adamları Derneği Genel Yönetim Kurulu’nda da görev aldı. Tiryaki, aldığı Felsefe, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler eğitimiyle iş dünyası deneyimini siyaset alanında daha geniş bir zemine taşıma hedefinde olduğunu açıkladı.
Türkiye’nin birinci partisi CHP’nin iktidara doğru hızla ilerlediği bir zamanda Tiryaki’nin adaylığı Gaziantep’ten güçlü bir temsil isteğinin yansıması olarak yorumlanıyor. (HABER MERKEZİ) www.yenicizgihaber.com
xxxx YENİ ÇİZGİ HABER'den xxxx
Kıymeti takipçilerimiz lütfen paylaştığımız haberleri, köşe yazılarını, sadece okuyup geçmeyiniz, beğeni, yorum ve paylaşım yapmanızı rica ediyoruz. Sosyal medya hesaplarımızdan bizi takip etmeyi unutmayınız. Desteğiniz için şimiden teşekkür ederiz.
Yeni Çizgi Haber Gazetemizin; Web Sayfa ve sosyal medya hesapları şunlar;
https://www.yenicizgihaber.com/
https://www.facebook.com/profile.php?id=61564912765480
https://www.facebook.com/yenicizgihaber
https://x.com/yenicizgigazete

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.