Kobani davası kararlarına protestolar sürüyor

Kobani davası kararlarına protestolar sürüyor
Kobani Davası'nda verilen ağır cezalara karşı Gaziantep ve Mersin'de protestolar gerçekleşti. Kararlar demokratik çözüme zarar veriyor, yargı siyasi bir araç olarak kullanılıyor. Gaziantep'te de karar protesto edildi.

Kobani davası kararlarına protestolar sürüyor

GAZİANTEP- MERSİN- YENİ ÇİZGİ: Kobani Davası'nda Kürt siyasetçilere ve aydınlara verilen ağır cezalar Gaziantep ve Mersin’de DEM Parti öncülüğünde protesto edildi. Yurttaşlar kararı kınadıklarını ifade etti.

DEM Parti Mersin İl Örgütü, il ve ilçe yönetimleri ile partili yurttaşlar ve bazı siyasi partiler ile demokratik kitle örgütleri il binası önünde toplanarak Kobane Davasında Kürt siyasetçilere yönelik verilen mahkûmiyet kararlarına tepki gösterdi.

Yapılan ortak açıklamada şunlara dikkat çekildi: Kobane Davasında, demokratik siyaseti savunanlar, barış savunucuları, insan hakları savunucuları, Kürt meselesinin barışçıl yollardan çözülmesini isteyenler, IŞİD soykırımına karşı çıkanlar, kadınlar, Kürtler, sosyalistler ve nicesi hiç bir hukuk kuralına uyulmadan siyasi öç alma saikiyle ağır cezalara çarptırıldı.

KÜRT MESELESİNDE DEMOKRATİK ÇÖZÜM İKLİMİNDEN UZAKLAŞILDI

Bu kararla, coğrafyamızın ihtiyaç duyduğu toplumsal barış ve Kürt meselesinde demokratik çözüm ikliminden uzaklaşıldı. İnsan Hakları Savunucuları olarak iktidarı ve yetkilileri, yargıyı, muhalifleri susturmak için bir aracı olarak kullanmaktan vazgeçmeye çağırıyoruz.

Pek çok ilde valiliklerce alınan yasaklama kararları 'yürütmenin' yargı kararını önceden bildiğinin kanıtıdır ve çok tehlikelidir. Yasama, Yürütme ve Yargının tek elde toplanmasının en açık göstergesidir. Pek çok ilde valiliklerce alınan gösteri ve toplantı yasaklarını derhal geri çekmeye davet ediyoruz” diye vurgu yapıldı.

GAZİANTEP’TE DE KARAR PROTESTO EDİLDİ

DEM Parti Antep İl Örgütü Yeşilsuda düzenlediği toplantıya ilçeler ile birlikte

Emek Partisi Türkiye İşçi Partisi, Antep 78'liler Meclisi, İnsan Hakları Derneği ve Özgürlük için Hukukçular Derneği Antep Şubesi çevresinden de katılım oldu.

Kararın hukuki değil, siyasi olduğuna dikkat çeken DEM Parti Gaziantep İl Başkanı Mehmet Satan, kararın yok hükmünde olduğunu ileri sürerek, “Kobani Kumpas Davası siyasi kararlarla sonuçlanmıştır. Önceki dönem HDP Eş Genel Başkanlarımız, MYK üyeleri ve birçok Kürt siyasetçi, devrimci, sosyalistin rehin tutulduğu Kobanî Kumpas Davası'nın kararları hukuki değil, siyasidir” dedi. (HABER MERKEZİ)  www.yenicizgihaber.com 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.