Mardin’de DEM Partili Ahmet Türk mazbatasını aldı

Mardin’de DEM Partili Ahmet Türk mazbatasını aldı
Mardin’de DEM Partili Ahmet Türk mazbatasını aldı

 

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen DEM Partili Ahmet Türk mazbatasını aldı.

 

Mardin Adliyesinde bulunan İl Seçim Kurulu'na giden Eş Başkanlar Ahmet Türk, Devrim Demir ve beraberindekileri İl Seçim Kurumu Başkanı Mustafa Malkoç karşıladı.

 

DEM Parti Milletvekilleri Kamuran Tanhan, Beritan Güneş ve George Aslan'ın da aralarında olduğu heyet, İl Seçim Kurulu Başkanlığında başkan ile birlikte fotoğraflar çektirdikten sonra mazbata takdim edildi.

 

Mardin Adliyesi’ne DEM Parti milletvekilleri Kamuran Tanhan, Beritan Güneş, George Aslan ve kalabalık bir grupla giden Türk, İl Seçim Kurulu Başkanı Mehmet Deniz Malkoç’tan mazbatasını aldıktan sonra çıkışta açıklama yaptı.

 

Türk, belediyenin bütün imkanlarını zorlayarak halka hizmet etmeyi esas alacaklarını söyleyerek, “31 Mart halkımızın zaferi ile sonuçlandı. Halkımız kayyuma, hukuksuzluğa ve zulme karşı iradesini ortaya koydu. Örnek bir sınavdan geçti. Mardin, çok inançlı, çok kültürlü bir ilimizdir. Elbette ki, burada sadece Kürtlerin katkısı yok, Arap ve Süryani halklarının da katkısıyla bu sonuçlara ulaşıldı. İnanıyorum ki, bu sonuçlar demokratik gelecek için yeni dönemin kapısını açar. Bugüne kadar Kürt halkına karşı yürütülen düşmanlık politikasından birileri vazgeçer. Ortak akılla yeni demokratik düzenin ve geleceğin sağlanması için yeniden düşünür.” diye konuştu. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.