Milletvekili Ali Bozan: Kobani Kumpas Davasında çetelerin rolü nedir ?

Milletvekili Ali Bozan:  Kobani Kumpas Davasında çetelerin rolü nedir ?
Milletvekili Ali Bozan, Kobani Kumpas Davası'nda çetelerin rolüne dikkat çekti. Çetelerle ilişkiler sorgulanıyor. DEM Parti Milletvekili: 'Siyasi iktidar gerçekleri engelliyor.' Çetelerle hukuksuzluklar vurgulandı. Bahtiyar Çolak ve kumpas davası eleştirildi.

ANKARA/ YENİ ÇİZGİ: DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan, Kobani Kumpas Davası’nda çetelerinde rol aldığını belirterek, AKP sıralarına seslendi: “Sizler; Redgiller olarak, Meclis’i gerçekleri engellemek için kullanıyorsunuz.”

Saadet Partisi’nin organize suç örgütlerinin siyasi, bürokratik bağlarının araştırılması önergesi üzerine konuşma yapan Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Mersin Milletvekili Ali Bozan, Kobani Kumpas Davası’nın mahkeme başkanlarından Bahtiyar Çolak’ın ‘Ata Dedeler’ suç örgütünden dolayı yargılandığını anımsatarak, kumpas davasının çeteler eliyle yürütülüp hukuksuzluklara imza atıldığını vurguladı.

MAHKEME BAŞKANINI ORAYA GETİRENLERİN ÇETELERLE İLİŞKİLERİ NEDİR?

“Sizler, Redgiller olarak bu Meclis’i gerçekleri engellemek için kullanıyorsunuz. Kobane Kumpas Davası vicdanlı, hukuk tanır insanlarla yürütülemeyeceğinden, kumpas operasyonuna çeteler karıştırıldı. Kobane Kumpas Davası’nın atanmış mahkeme başkanlarından Bahtiyar Çolak, Ata Dedeler çetesinden dolayı görevden alındı ve yargılandı. 

Davanın savcısı da mahkeme heyeti de saraydı.  Siyasi iktidarın istediği kararların işletilmesinin sebebi de bu. Yoksa ortada hiçbir suç yokken, yaratılan algılarla halkın gönlünde büyük yer edinmiş siyasetçi arkadaşlarımıza ceza vermek, onları cezaevinde rehin tutmak mümkün olmazdı. Şimdi soruyoruz; bu mahkeme başkanını oraya getirenlerin bu çetelerle ilişkileri nedir?” www.yenicizgihaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.