SP İl Başkanı Oğuz: Bağımlılıkla mücadelede gerçekçi adımlar şart
BEKİR ŞAHİN
MERSİN – Saadet Partisi Mersin İl Başkanı Bilal Oğuz, madde bağımlılığı ve rehabilitasyon süreciyle ilgili yaptığı açıklamada, toplumun tüm kesimlerini kapsayan samimi, gerçekçi ve istismardan uzak çözümlere ihtiyaç olduğunu vurguladı. Oğuz, bağımlı bireylerin tedavi sürecine gönüllü katılımının temel öncelik olduğunu söyledi.
“Bağımlılıkla mücadelede en acı taraf, tedavi olmak istemeyen bireylere yapılabileceklerin sınırlı olmasıdır” diyen Oğuz, bu sürecin çoğu zaman kamuoyunun anladığı şekilde ilerlemediğine dikkat çekti.
“SORUN SADECE TEDAVİ DEĞİL, SİSTEMSEL”
Oğuz, devletin ve sivil toplum kuruluşlarının yürüttüğü çalışmalara rağmen, bağımlılık sorununa dair sürdürülebilir iyileşme süreci oluşturulamadığını belirtti.
“Bağımlıların ve yakınlarının kaçının gerçekten iyileştiğine dair elimizde net veriler yok,” diyen Oğuz, istatistik eksikliğine ve sağlıklı veri ihtiyacına dikkat çekti.
KRİTİK SORULARI GÜNDEME TAŞIDI
Bağımlılıkla mücadelede eksik kalan alanlara da değinen Oğuz, kamuoyuna şu sorularla seslendi:
“BAĞIMLILIKLA MÜCADELEYE SAMİMİ ÇAĞRI”
Siyasi, ticari ve dini istismarlar önlenebiliyor mu?
Yeterli ve işlevsel rehabilitasyon merkezleri mevcut mu?
Denetimli serbestlik uygulamaları iyileşmeye katkı sağlıyor mu?
Dernekler mevzuatı, bu alandaki faaliyetleri yeterince denetleyebiliyor mu?
Tedavi sonrası süreçler doğru bilgiyle destekleniyor mu, yoksa istismara açık mı?
“MÜŞTERİ YA DA MÜRİT SARMALINA DÖNÜŞMEMELİ”
Toplumda madde bağımlılığının hâlâ ahlaki ya da inançsal bir problem olarak görüldüğünü belirten Oğuz, bu algının bazı kişi ve yapılar tarafından çıkar sağlamak amacıyla suistimal edildiğini söyledi.
“Bu süreçler, bağımlı bireyleri ve ailelerini müşteri ya da mürit sarmalına sürükleyen yapılara hizmet etmemelidir,” dedi.
“KAMU DESTEKLİ, PİYASA ZİHNİYETİNDEN ARINDIRILMIŞ MERKEZLERE İHTİYAÇ VAR”
Oğuz, bağımlılıkla mücadelede piyasa mantığıyla değil, kamu sorumluluğu bilinciyle hareket edilmesi gerektiğini belirtti.
“Kuşak yitimi riskiyle karşı karşıyayız. Altı boş programlar ve gösteriler değil, çözüm odaklı ve samimi adımlar atmalıyız,” çağrısında bulundu.
12 BASAMAKLI GRUPLARA DESTEK ÇAĞRISI
Saadet Partisi Mersin İl Başkanı Bilal Oğuz, açıklamasının sonunda, 12 basamaklı kendi kendine yardım gruplarının madde bağımlılığıyla mücadelede önemli bir rol üstlendiğini hatırlattı.
“Her türlü önyargıdan uzak durarak bu gruplarla iletişim kurmak, bağımlılar ve aileleri için hayati önemdedir,” dedi.
Editör Notu: Bağımlılık sorunu bireysel değil, toplumsal bir krizdir. Oğuz’un açıklamaları, hem kamunun hem de toplumun sorumluluklarını yeniden hatırlatıyor.
İsterseniz bu metni görsel, başlık ya da kategori açısından daha da zenginleştirebilirim. Yayın formatınıza uygun hale getirmek için yardımcı olmaya hazırım. (HABER MERKEZİ) www.yenicizgihaber.com
xxxx YENİ ÇİZGİ HABER'den xxxx
Kıymeti takipçilerimiz lütfen paylaştığımız haberleri, köşe yazılarını, sadece okuyup geçmeyiniz, beğeni, yorum ve paylaşım yapmanızı rica ediyoruz. Sosyal medya hesaplarımızdan bizi takip etmeyi unutmayınız.
Yeni Çizgi Haber Gazetemizin; Web Sayfa ve sosyal medya hesapları şunlar;
https://www.yenicizgihaber.com/
https://www.facebook.com/profile.php?id=61564912765480
https://www.facebook.com/yenicizgihaber
https://x.com/yenicizgigazete
https://www.instagram.com/yenicizgigazete/

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.