Yeşil Sol Parti mitingi: Bu seçimde halklar, emekçiler kazanacak

Yeşil Sol Parti mitingi: Bu seçimde halklar, emekçiler kazanacak
Yeşil Sol Parti mitingi: Bu seçimde halklar, emekçiler kazanacak

GAZİANTEP- AYSEL ŞAHİN: Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Gaziantep’te coşkulu bir miting düzenledi. 1. Sıra Milletvekili Adayı akademisyen gazeteci Sevda Karaca; “Bu seçim emeğin ve özgürlüğün büyütülmesinin zorunlu olduğu seçim” derken, 2. Sıra Milletvekili Adayı Murat Sarısaç “Kürt düşmanlığı yapanların yenilmesi için çok az kaldı.” diye konuştu. Miting’de Kürt siyasetçi Ahmet Türk, Emek Partisi GYK Üyesi Levent Tüzel, DBP Eş Genel Başkan Yardımcısı Gülşen Sincar, ve SYKP Eş Genel Başkanı Cavit Uğur da birer konuşma yaparak seçimin önemine vurgu yaptılar.

 

Emek Özgürlük İttifakı Yeşil Sol Parti 14 Mayıs seçimleri öncesinde Gaziantep'te halk buluşması gerçekleştirdi. Şehitkamil ilçesindeki eski Tur Otobüsleri meydanında (Çarşamba Pazarı)’nda gerçekleştirilen etkinliğe, HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul,

Kürt siyasetçi Ahmet Türk, DBP Eş Genel Başkan Yardımcısı Gülşen Sincar, Emek Partisi GYK Üyesi Levent Tüzel, SYKP Eş Genel Başkanı Cavit Uğur, Yeşil Sol Parti Gaziantep milletvekili adayları Sevda Karaca ve Murat Sarısaç başta olmak üzere diğer milletvekili adayları ile çok sayıda halk katıldı.

 

 

SEVDA KARACA: SANDIKLARA DA, GELECEĞİMİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ

Milletvekili Adayı Sevda Karaca, bu seçim kararsızlık seçimi değil, sandığa gitmeme seçimi değil; soru işaretlerinin taşınacağı seçim olduğunu açıkladı.  Bu seçim emeğin ve özgürlüğün büyütülmesinin zorunlu olduğu bir seçim olduğuna vurgu yapana Karaca, “Eğer geleceği yeniden kurmak, gençlere umut vermek, kadınlara şiddetsiz bir yaşam kurmak, emekçilerin alın terinin değerinin olduğu bir ülke kurmak istiyorsak tek seçim var. Doğru biziz. Emek ve Özgürlük İttifakı, Yeşil Sol Parti geliyor, geliyoruz. Sandıklara da sahip çıkacağız, geleceğimize de sahip çıkacağız. İşte burası garantisidir, birlikte kazanacağız” dedi.

 

 

MURAT SARISAÇ: GENÇLERİN UMUTLARINI ÇALANLARIN YENİLMESİNE ÇOK AZ KALDI

Yeşil Sol Parti Gaziantep 2. sıra milletvekili adayı Murat Sarısaç, 14 mayıs seçimlerine çok az bir zaman kaldığını hatırlatarak, “Çok az zaman kaldı. Seçim için değil, faşizmin yenilmesi için çok az kaldı. Kürt düşmanlığı yapanların yenilmesi için çok az kaldı. Annelerin, işçilerin, emekçilerin, gençlerin umutlarını çalanların yenilmesine çok az kaldı”  diye konuştu.

 

AHMET TÜRK: KÜRT SORUNUNUN ÇÖZÜMÜ VE FAŞİST İKTİDARIN DÜŞMESİ İÇİN ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDECEĞİZ  

Kürt siyasetçi Ahmet Türk Türkiye’nin tarihi bir süreçten geçtiğini ifade ederek,   “Değişim ve dönüşümün kaçınılmaz olduğu bir dönemde yaşıyoruz. Kürt halkına yönelik yürütülen bu siyaset 14 Mayıs’ta sonlanacak. O zaman barış ve huzur başlayacak. Her şeyin çözüleceğini söylemiyoruz ama Kürt sorununun çözümü ve faşist iktidarın düşmesi için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bunun için sadece halkımıza güveniyoruz. 14 Mayıs’ın bütün halklar için yeni bir başlangıç olacağını umuyoruz..”

 

CAVİT UĞUR: ARTIK YETER. BU ZORBALIĞA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ

SYKP Eş Genel Başkanı Cavit Uğur, “Bizi bu karanlığa gömmek ve deli gömleği giydirmek isteyenlere karşı yeni bir yol açtınız. Artık yeter. Bu zorbalığa müsaade etmeyeceğiz. Bu seçimlerde Antep hak ettiğini alacak. Saray’ın saltanatını yıkacağız. Yeni yaşamı inşa edeceğiz” şeklinde konuştu.

LEVENT TÜZEL: İŞÇİLER BUNUN HESABINI SORACAK

EMEP GYK Üyesi Levent Tüzel, 21 yıllık iktidarı gönderme zamanı geldiğini belirterek, “Antep işçileri, Başpınar, OSB işçileri, pandemide çalışmak zorunda kalan depremden 3 gün sonra iş başı yaptırılan işçiler, sizden bunun hesabını elbette sandıklarda soracak. Ve sandıktan çıkacak sonuç yeni bir iktidarın halk iktidarının yolunu açacak, demokratik işçi ve emekçi iktidarının yolunu açacaktır.  Buradayız biz kazanacağız. Çözüm ve barış istiyoruz Kürt halkı bunun mücadelesini veriyor, her şeye rağmen dimdik ayakta.”  www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.