Mersin CHP İl Başkanından göz altılara tepki geldi
Yayınlanma:
Güncelleme:
Mersin CHP İl Başkanından göz altılara tepki geldi
MERSİN-CHP Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, İstanbul’daki saldırıda ölenleri rahmetle anarken halkı da sağduyuya çağırdı. Özyiğit, “Bu ülkeyi tüketmenize..! Anadolu’nun, anaların göz yaşı ile sulanmasına, çocuklarımızın genç yaşta toprağa düşmesine, izin vermeyeceğiz” dedi. CHP Mersin İl Başkanı Özyiğit aynı zamanda Mersin'de yaşanan göz altılarade tepki gösterdi.
Mersin İl Başkanı Özyiğit, parti il binasında düzenlediği basın toplantısında tepkisini şöyle dile getirdi;
"İstanbul Beşiktaş’ta meydana gelen terör saldırısından sonra Mersin de, Sendika, Meslek Odakları, Demokratik Kitle Örgütleri, Sivil Toplum Kuruluşları ve Akdeniz Belediye Başkanlığına OHAL yetkisine dayanarak operasyon yapılarak 171 kişi gözaltına alınmıştır.
Terör ve terörizm gibi ahlaki, siyasi, vicdani ve insani değerleri yok eden böyle bir saldırıdan sonra kentimizde bu gözaltına alınmalar endişe vericidir. Zor günler geçiren ülkemizde her türlü terör ve terörizme karşı birlik bütünlük içerisinde adalet anlayışına bağlı olarak hukuksal zeminde ve demokratik koşullarda mücadele etmemiz zorunludur. 15 Temmuz sonrası ülkede yaşanan temel hak ve özgürlüklere, Anayasal ihlaline, hukukun üstünlüğüne yönelik OHAL gerekçesiyle yapılan uygulamalar ülkede derin acı ve sıkıntılar oluşturmaktadır. Ülkenin bütünlüğüne, demokrasinin gereği olan laik, sosyal, hukuk devletinde barış, huzur ortamında birlikte yaşamamıza karşı provokasyon (kışkırtma)lara karşı sağduyulu davranmamız bizim tarihi sorumluluğumuzdur. Buradan yetkililere sesleniyorum. Gözaltına alınan kişilerin ivedilikle ifadelerinin alınarak hukuki temelde yargılanmalarını, gözaltı sürelerinin en asgari düzeyde değerlendirilmesini, kamu vicdanı ve eşitlikçi adalet anlayışı ile yargılanmalarını beklemekteyiz. Hukuk bir gün herkese lazım olur. Toplumda en büyük güveni her şeyin sonunda adil bir mahkemenin bulunabileceği inancı sağlar. Ne zulüm ne merhamet, yalnızca adalet."
Kin, nefret ve terör sağduyulu insanların ayrışmasını, bölünmesini ve kutuplaşmasını sağlayamayacağını ifade eden Özyiğit, “Terörden beslenen ve terörden medet umanlar amaçlarına ulaşamayacak, demokrasiye olan inancımızın sonucu hüsrana uğrayacaklardır.
Bu ülkeyi tüketmenize..! anadolunun, anaların göz yaşı ile sulanmasına, çocuklarımızın genç yaşta toprağa düşmesine, izin vermeyeceğiz..! Şehitlerimizi rahmetle saygıyla anıyor, yaralılarımıza acil şifalar, Ailelerine ve ulusumuza sabırlar diliyorum. Kahrolsun, terör ve terörizm” diye konuştu. (YENİ ÇİZGİ)
Yerel


Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.