Mersin CHP örgütleri Akkuyu için alarmda
Yayınlanma:
Güncelleme:
Mersin CHP örgütleri Akkuyu için alarmda
MERSİN-Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Başkanlığı Silifke Belediyesi Kültür Merkezinde Akkuyu Nükleer Santral konul panel düzenledi. Panelde Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 1/50 bin ölçekli planda Akkuyu Nükleer Santralinin işaretlenmemesi istendi. Panelin sonunda CHP Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, CHP İlçe Başkanı Bünyamin Uçar ve Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, konuşmacılara çiçek takdim etti
Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Akkuyu Nükleer Santralinin Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 1/50 bin ölçekli planda işaretlenmemesi konulu panel, Silifke Belediye Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.
CHP İl Başkanı Abdullah Özyiğit, Silifke İlçe Başkanı Bünyamin Uçar, Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, CHP Mersin Milletvekilleri Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, Serdar Kuyucuoğlu, Dr. Hüseyin Çamak, ında katıldığı panele TMMOB Petrol Mühendisleri Odası Enerji Politikaları Çalışma Grubu Başkanı Necdet Pamir ve konuşmacı olarak katıldı.
CHPLİLER SİLİFKEDE TOPLANDI
Panelde ilk konuşmasını gerçekleştiren TMMOB Petrol Mühendisleri Odası Enerji Politikaları Çalışma Grubu Başkanı Necdet Pamir, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nce hazırlanan 1/50 bin ölçekli İl Çevre Düzeni Planı’nda Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin işaretlenmemesi için meclis üyelerini ve bu yörede yaşayan halkı duyarlı olmaya çağırdı.
Belediye meclislerinin halkın iradesini yansıttığını belirterek, “Kentimizi yöneten belediye başkanları Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri, geçtiğimiz yıllarda belediye meclislerinden alınan kararlarla, toplanan yüz binlerce imzalarla halkın Akkuyu Nükleer Santrali’ne karşı olduğu ortadadır. Halkın karşı olduğu bir yatırımın projesini belediye başkanları ve belediye meclis üyeleri olarak onaylayamaz. Her aşaması ülke geleceğini ve canlı yaşamını tehlikeye atacak olan hukuksuz bir şekilde devam eden Akkuyu Nükleer Santral projesinin uygulanmasına alet olmayınız. Akkuyu’nun Çernobil ve Fukuşima olmasına izin vermeyiniz. Akkuyu Nükleer Santrali’nin işaretli olduğu 1/50 bin ölçekli planın onaylanmamasını bekliyoruz” diyerek Nükleer Santral’in zararlarıyla ilgili bilgiler verdi.
“NÜKLEERİN ZARARLARI KUŞAKLAR BOYU DEVAM ETMEKTEDİR”
Çernobil ve Fukuşima Nükleer Santral felaketleri, Nükleer santrallerinin çok pahalı, güvensiz, kaza riskinin çok yüksek, çevre ve insan sağlığına verdiği zararlarının telafisinin mümkün olmadığını açıklayan MMO Mersin Eski Şube Başkanı Serdar Erkan, “Bu zararlar kuşaklar boyu binlerce yıl devam etmektedir. En son teknolojinin kullanıldığı nükleer santrallerde bile kazaların engellenemediği, nükleer santrallerin çok büyük ve geri dönülmez bir çevre kirliliği ile çok yüksek toplumsal maliyetler yarattığını bilimsel olarak kanıtlamıştır.
Akkuyu nükleer santralinin deprem kuşağında olması, dünyada test edilmemiş bir teknolojinin uygulanacak olması, Akkuyu da kaza riskini çok yükseltmekle birlikte Akkuyu’nun Fukuşima ve Çernobil olması için sayamadığımız birçok neden de mevcuttur.”
Konuşmacılar, Akkuyu’da Nükleer Santralin yapılmasına ilişkin her türlü karara karşı çıkılmasını istediklerini bildirdi. (YENİ ÇİZGİ)
Yerel


Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.