Mersin’de kadınlar, ‘Darbelere Karşı, Özgürlük’ dedi
Yayınlanma:
Güncelleme:
Mersin’de kadınlar, ‘Darbelere Karşı, Özgürlük’ dedi
MERSİN-HDP Kadın Meclisinin çağrısıyla Mersin’de kadınlar, “Darbelere karşı özgürlüğümüzü savunuyoruz” şiarıyla Özgür Çocuk Parkı’nda bir araya geldi. Düzenlenen etkinlikte kadınlar, erkek şiddetine, darbelere, OHAL’e ve işkenceye ‘hayır’ derken, açılış konuşmasını yapan Kadın Emeği Kolektifi üyesi Canan Yüce, “Hepimiz biliyoruz ki, faşizmi durdurmak için en iyi yol her zaman en geniş cepheyi örmekten geçer. En geniş demokrasi cephesinin inşası da biz kadınların öncülüğünde ve bütün ezilenlerin birliği ile oluşacaktır” dedi.
Bölgesel olarak HDP Kadın Meclisi’nin düzenlediği kadın buluşması etkinliği Mersin’de düzenlendi. Özgür Çocuk Parkı’nda düzenlenen etkinlik Türkçe, Kürtçe ve Arapça selamlamanın ardından bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Etkinliğe, HDP Siirt Milletvekili Besime Konca, HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran ve HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş’ın yanı sıra Mersin’den ve çevre illerden de birçok kadın oluşumu katıldı. Açılış konuşmasını HDP Mersin Kadın Meclisi adına Canan Yüce yaptı. Yüce’nin ardından Mersin KJA Sözcüsü Çiğdem Göksoy ve HDP Siirt Milletvekili Besime Konca konuştu.
‘HER TÜRLÜ HAK GASBINA KARŞI MÜCADELEMİZİ YÜKSELTECEĞİZ’
Yüce, “Hepimiz biliyoruz ki, faşizmi durdurmak için en iyi yol her zaman geniş cepheyi örmekten geçer. En geniş demokrasi cephesinin inşası da biz kadınların öncülüğünde ve bütün ezilenlerin birliği ile oluşacaktır. Her türlü hak gasbına karşı mücadelemizi yükselteceğiz. Dün Ankara’da, bugün Mersin’ de, yarın İstanbul’da her zaman alanlarda olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
“Bugünkü buluşmamızın amacı gerçekten çok önemli. Darbelere karşı kadınların alanlarda olmasını istemeyenlere, buradan kadınlar zılgıtlarla cevabını verdi” diyerek söze başlayan Çiğdem Göksoy ise “IŞİD zihniyetinin geliştirmiş olduğu darbelere karşı tekrardan tek vücut, tek güç ve tek düşünce itibari ile alanlarda zılgıtlarımız ile cevaplarımızı vermekteyiz. Ne OHAL’in, ne de askeri cuntanın gerçekleştirmek istediği darbenin yanında asla olmayacağımızı bugün buradan haykırarak dile getiriyoruz” ifadelerini kullandı.
‘BİZ KADINLAR DARBEYE KARŞIYIZ’
“Biz kadınlar olarak darbeye karşı özgürlüğümüzü savunacağız” şeklinde konuşan Besime Konca ise, “Hangi darbe olursa olsun bugün Türkiye’de, biz bunların karşısında direneceğiz. Tecavüzleri meşrulaştırmak için yasalar çıkardınız. Ama maalesef her gün kadınlar dövülüyor, öldürülüyor. Bugün evet biz kadınlar darbeye karşıyız. Bütün erkek egemen zihniyetine karşıyız. Ne zaman ki darbe dönüp Ankara’ya İstanbul’a döndüğünde o zaman karşı oldunuz” dedi. Kadın şahsında toplumun tamamında bir baskı olduğunu belirten Konca, kadınların özgürlük mücadelesinde hep en ön safta olacağını söyledi. Darbeleri kadınların engelleyeceğini vurgulayan Konca, kadın düşmanı zihniyetin ürünü olarak her türlü saldırının darbe süreci ile birlikte devam ettiğini ifade etti. (YENİ ÇİZGİ)
Yerel


Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.