Betül Erikçi
Değişime Yabancı Kalma
Yayınlanma:
Güncelleme:
Kabul ediyorum ataerkil bir toplumdan geliyoruz. Bunu yok saymak zaten ayıbın büyüğü olurdu herhalde. Ama anlam veremiyorum tamam geçmişini kabul etmeyen puşttur demiş atalarımız tamam kabul. Ama bunun bu şekilde devam etmesi ne kadar doğru yahu. Ben demiyorum örf adetlerimizi görgü kurallarımızı silip atalım asla hayır amma velakin böyle geldi böyle gider mantığı da hiç doğru değil; teknoloji, bilim de her gün yeni atılımlar yapılıyor dünyada insanlar uçan arabalar yapıp trafiğe öyle çıkmanın planları peşinde.
Bu söz nasıl bir laftır, kim çıkarmış bunu kim demiş bu devran böyle geldi böyle gider. Hadi böyle bir varsayım ortaya atılmış yıllar önce bu doğrunun peşinden koşmak ne kadar doğru peki.. Değişimin en büyüğü değişime açık olmaktır. Ve insan doğası yaradılışı gereği illaki değişecek, hiç kimse değişmem demesin kim çıkıp diyebilir ki ben bir yıl önce ki yaptığım hareketi iyi ki yapmışım der ki. İstisnalar kaideyi bozmuyor dediğinizi duyar gibiyim saygı ve hürmet sunuyorum o insanlara da elbette.
Bakın mesela iki arkadaş cinsiyet gözetmiyorum birisi evleniyor ve çocuk sahibi oluyor, diğeri bekar kariyer ediniyor. İşte bakın kopuş nokta silsilesine birisinin telaşesi başka diğerinin farklı. Ha gayret ver bir el diyerek bir görüşme buluşma ayarlanıyor, birisi bebeğin gazını nasıl çıkardığını anlatırken, diğeri iş hayatında ayağının nasıl kaydırılmak istendiğini nasıl toparladığını anlatıyor. Evet bakın bu iki arkadaşın nasılda ortak noktasının kalmadığını, konuşurken farkında olmadan sıkıldığını hatta evlerine gidince eleştirilerin daha da sertleştirdiğini düşünüyorum.
İnsanlar değişimi kabul etmek zorunda.
Bakın arkadaşlar kendinize gelin insanların zamanla değişeceğine inanmaktan başka çareniz yok. Ha karıştırmayın şunu karakter demiyorum size; bulunduğu ortam, yaşı, konumu, yeni alışkanlıklar edinmesi ve buna benzer unsurlardan fikirler illaki değişime uğrayacak. Bu fikre inanmayanların çektiği sıkıntılardan kısaca bahsetmek gerekirse; bakarmısın ne kadar da değişti eskisi gibi değil ilk günkü gibi davranmıyor bana gibi gibi. Elbette değişecek yaş aldı çünkü o, kitap okudu, öğrendi, tecrübe edindi, iklimleri karış karış gezdi, at gözlüklerini çıkarıp attı, olgunlaştı, ehlileşti, daha ılıman bir insan oldu, ani yükselişlerin faydasız olduğunu sezdi, ona uzak fikirler nasılda yakının da olduğunu anladı, çünkü kötü anılar biriktirmişti herhangi bir şeyler onu yapmak istemediği sevmediği bir şeyi sevdirmenin yolunu buldu.
Değişime açık olmak değişmenin en güzel sanatıdır.
ŞEREF !…
15 Aralık 2020 Salı 20:51UMUT FAKİRİN EKMEĞİ, ZENGİNİN PASTASI
06 Aralık 2020 Pazar 11:42Oğlunu Dövmeyen Dizini Döver
08 Haziran 2020 Pazartesi 08:02ARSIZ’LAŞANLAR
21 Mayıs 2020 Perşembe 11:36Tırmanışa Devam
11 Mayıs 2020 Pazartesi 21:17Hayaller Yaşamak, Hayatlar Virüs
08 Nisan 2020 Çarşamba 11:428 MART İLE 9 MART arasındaki fark
03 Mart 2020 Salı 20:55Gölge
25 Şubat 2020 Salı 16:5514 Şubat Ticareti
14 Şubat 2020 Cuma 10:55Kadınların yaşam mücadelesi ve hakları
04 Şubat 2020 Salı 11:10

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.