Arif Nacaroğlu
Faiz haram
Faiz haram
Arif Nacaroğlu
anacaroglu@evrensel.net
Güzelim mart günümü zehir edeceğini anladım ama kapımı kilitlememe fırsat bulamadan odama söylene söylene daldı.
- Hatırlıyor musun, bir Allah’ın günü Reis kızdı. “NAS var, sana bana ne oluyor?” diye hem bize hem kendine çıkıştı. Faiz yüzde 8’e düştü. Faizin yüzde 50’si haram, yüzde 8’i az haram mı? Ulemaya sormalı.
- Eeeee?
- İşin uhrevi yanı eksik kalınca dünyevi yanı devreye sokuldu; “Ne yapacağız? Faizi düşüreceğiz. Faiz sebep, enflasyon sonuç.”
- Değil mi?
- Okumuş yazmış muhalif tayfa da işi senin gibi ciddiye alıp, “Hayır. Enflasyon sebep, faiz sonuç” diye işin akademisini gevelemeye başladı.
- Sonra?
- Yandaş vatandaş malum bankalardan yüzde 10 ile 8 milyon çekip 4 daire aldı. Diğer yandaşlar durur mu? Mallar yüzde 8, yüzde 10 faizli kredilerle 5’er, 10’ar talan edildi. Yandaş vatandaş voliyi vurmuş, beleş krediyle dünyalığa el koymuştu. Mallar yerini bulup, yüzdeler paylaşıldıktan sonra, aaa bir de baktık heterodoks, ortadoks numarasıyla faizler yükseldi, dolar patladı, fiyatlar 5’e katladı.
- Borçlar?
- Ne borcu? 8 milyon borca 4 daire alan, dairenin birini satıp banka borcunu ödedi, 3 daire beleş. Malları 4’e katladı borçlar 4 kat azaldı.
- Kimin?
- Emekli Muhammet amcanın değil herhalde. Devletin bankasından kredi alabilen yandaşın. Krediyle 2 araba alıp biri ile borcunu kapatan, diğer arabayı kemiksiz cebe indiren milliyetçi muhafazakarın.
- Ne zaman?
- Kasım 21’den Cumhurbaşkanlığı seçimine kadar seçim kazanıldı. Teori değişti Enflasyon sebep, faiz sonuç oldu. Kendine ekonomist diyen ulema da, “Bak biz demedik mi. Reis tezinden vaz geçti. Biz haklıydık” diye ortalıkta böbürlenmeye başladılar.
Bu arada Reis seçimi kazanmış, krediyi kapan Üsküdar’ı geçmiş, bankaları boşalmıştı.
Boğaziçi kayyumu
12 Şubat 2026 Perşembe 13:29Kentsel dönüşüm
06 Şubat 2026 Cuma 13:31Bakan Mehmet Şimşek açıklamış, “Ocak enflasyonu yüksek çıkacak.”
03 Şubat 2026 Salı 23:23Beceri
23 Ocak 2026 Cuma 00:40Ters yüz
17 Ocak 2026 Cumartesi 16:04Asgari ücret
24 Aralık 2025 Çarşamba 16:49Hukuk
15 Kasım 2025 Cumartesi 01:36Casus belli
07 Kasım 2025 Cuma 22:434+4+60
13 Ekim 2025 Pazartesi 00:23Kindar ve din...
25 Ağustos 2025 Pazartesi 23:25

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.